SPPS-ul subordonat Maiei Sandu va deține dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), subordonat președintelui Maia Sandu, va deține dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost adoptat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, cu votul a 57 de deputați.

Proiectul a fost elaborat în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Astfel, testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. De menționat că instituția dispune de un dispozitiv de testare, grație unei donații din parte partenerilor internaționali de dezvoltare.

În prezent, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi.

Total
0
Shares
Total
0
Share