Starea de urgență să fie prelungită cu încă 60 de zile, cere Guvernul Maiei Sandu

 

Guvernul Republicii Moldova, controlat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și președintele Maia Sandu, va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, într-un context marcat de continuarea războiului din Ucraina, inițiat de Rusia.

Recean vrea salarii mai mari pentru miniștrii săi: „E absurd când miniștrii au salariu mai mic decât cineva care lucrează pe şantier”

Decizia de a solicita prelungirea stării de urgență a fost luată în cadrul unei ședințe de Guvern care a avut loc miercuri, 24 mai. Această măsură are ca scop asigurarea unui cadru legal și instituțional adecvat pentru gestionarea situației tensionate din regiune și pentru protejarea intereselor Republicii Moldova în contextul conflictului din Ucraina.

Premierul Dorin Recean, în calitate de reprezentant al Guvernului, va prezenta această propunere în fața deputaților din Parlament și va solicita votul acestora. Decizia finală cu privire la prelungirea stării de urgență va fi luată de către parlamentarii moldoveni, care vor evalua situația și vor lua în considerare nevoia de a întări măsurile de securitate și stabilitate în țară.

Preluarea acestei inițiative vine în urma evoluției conflictului armat din Ucraina și a creșterii tensiunilor în regiunea învecinată cu Republica Moldova. Autoritățile moldovene consideră că prelungirea stării de urgență este necesară pentru a proteja cetățenii și interesele naționale în aceste momente critice.

Parlamentul va examina propunerea Guvernului cu responsabilitate și va lua în considerare toate aspectele implicate, inclusiv impactul asupra vieții cotidiene a populației și necesitatea de a asigura stabilitatea și securitatea țării. Decizia finală va fi una importantă pentru viitorul Republicii Moldova în fața provocărilor actuale și a contextului regional complex.

Total
0
Shares

Comments are closed.

Total
0
Share