Statele Unite au salutat decizia Partidului Democrat din Moldova de a se retrage de la guvernare

ambasada sua moldova, relatii diplomatice moldova, cod de conduita, comisia electorala centrala

Ambasada SUA la Chișinău a emis un comunicat prin care salutat decizia luată vineri de PDM de a se retrage de la guvernare.

“Statele Unite salută anunțul Partidului Democrat de a se retrage din guvern în favoarea Premierului Maia Sandu și a coaliției formate de parlamentul ales în mod democratic.
 
Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat la transferul pașnic de putere, reflectând voința poporului din Moldova. Îndemnăm toate părțile să se abțină în această perioadă de tranziție.
 

Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova, și vor rămâne loiali în colaborarea cu toți oamenii din Moldova în procesul de construire a un viitor mai prosper și democratic”, se arată în comunicat.

Amintim că puterea în Moldova a fost preluată de alianța PSRM – ACUM, alianță salutată de către președintele rus Vladimir Putin.

briefingul săptămânal organizat de Partidul Democrat din Moldova, vlad plahotniuc, vitalie gamurari, pavel filip, andrian candu, marian lupu pdm, DECLARATIILE lui Plahotniuc, Partidul Democrat, guvernarea PDM
Total
0
Shares
Total
0
Share