Statistica IGM: 45 de cazuri de încălcare a regimului de ședere a străinilor au fost înregistrate, în ultima săptămână

Săptămâna curentă pe domeniul de activitate combaterea șederii ilegale a străinilor, de către ofițerii IGM au fost înregistrate 45 de cazuri de încălcare a regimului de ședere al străinilor în Republica Moldova.

Astfel în 44 de cazuri străinii au încălcat regulile de ședere, iar într-un caz au fost încălcate regulilor de plasare în câmpul muncii a cetățenilor străini sau a apatrizilor.

Totodată pe parcursul acestei săptămânii 2 străini au fost luați în custodie publică. Bărbații cu vârstele de 23 și 24 ani, cetățeni ai Indiei și Turkmenistanului au ignorat termenul de ședere acordat pe teritoriul țării și scopul pentru care li s-a acordat dreptul de intrare pe teritoriul Republicii Moldova

La moment în Centrul de Plasament Temporar al Străinilor al IGM sunt plasați în custodie publică 5 străini (1 – SUA, 2 – Turkmenistan, 1 – Nigeria și 1 – India).

Tot în această perioadă 2 străini din Nigeria și Azerbaidjan au fost îndepărtați de pe teritoriul statului.

Amintim că monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale Inspectoratului General pentru Migrație al MAI.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share