STATISTICĂ // În acest an, prețul lemnelor de foc a crescut cu peste 30%

Potrivit Agenției „Moldsilva”, dacă anul trecut un metru ster costa până la 875 de lei, în prezent acesta poate ajunge până la 1250 de lei. Totuși, pe site-urile de anunțuri online un metru cub de lemn tare costă până la 1750 de lei.

De la începutul anului până în prezent, în fondul forestier Agenția „Moldsilva” a tăiat peste 462 de mii de metri steri de lemne de foc, a declarat pentru Radio Moldova șeful adjunct al Direcției fondul forestier și arii protejate, Serghei Tonofrei. Potrivit acestuia, din luna aprilie prețul de comercializare a unui metru ster de lemn de foc s-a majorat cu peste 30%.

Pe site-urile de anunțuri online un metru cub de lemne tari, despicate, costă până la 1750 de lei. Potrivit vânzătorilor, cele mai scumpe sunt lemnele de salcâm și stejar.

Conform Agenției „Moldsilva”, de la începutul lunii septembrie până în prezent au fost comercializați 34 de mii de metri steri de lemne. Agenția Moldsilva are în stoc peste 15 mii de metri steri de lemn, iar până la sfârșitul anului se va ajunge la aproximativ 142 de mii de metri steri.

Total
0
Shares
Total
0
Share