Social

STATISTICĂ // În ultimele 24 de ore: 11 accidente, soldate cu patru persoane decedate și 16 rănite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul 2019 a fost marcat de un șir întreg de accidente grave, care au nenorocit sute de vieți. Datele Inspectoratului Naţional de Patrulare, arată că de la începutul anului în ţara noastră au avut loc peste 2.000 de accidente rutiere, soldate cu peste 220 de morţi şi 200 de răniţi, relatează Publika.md.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în țară s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu patru persoane decedate și 16 rănite.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere şi care au zguduit societatea noastră, s-a produs la sfârşitul lunii septembrie, în sectorul Buiucani al Capitalei. Atunci, o tânără beată criţă la volanul unui Porche a intrat cu viteză nebună într-o intersecţie, a trecut la culoarea roşie a semaforului şi s-a izbit de un troleibuz de pe ruta 21. Impactul violent a fost surprins de camera de bord a unei mașini.

În urma coliziunii, un bărbat, de 34 de ani, care se afla în autoturism a murit pe loc. Şoferiţa, dar şi opt pasageri ai troleibuzului au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă. Totodată, zeci de persoane din mijlocul de transport public au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mai târziu, tânăra, de 33 de ani, care a provocat nenorocirea, a pierdut lupta cu viaţa. Potrivit poliţiei, ea nu era la prima abatere în trafic. Aceasta a fost sancţionată de 43 de ori, pentru diferite încălcari la volan. Mai mult, a petrecut şase luni în spatele gratiilor, după ce a provocat un accident.

Câteva zile mai târziu, o altă tragedie rutieră a ucis un bebeluş de numai cinci luni şi a băgat în spital alte 20 de persoane. Accidentul rutier s-a produs în apropierea satului Fundul Galbenei din raionul Hânceşti, după ce un automobil a ieşit pe contrasens pentru o depăşire şi a lovit un microbuz de pe ruta Chişinău – Basarabeasca. În ultima unitate de transport erau 21 de oameni, inclusiv şoferul. Iar în maşină, patru membri ai unei familii.

Lângă satul Blindeşti, raionul Ungheni a avut loc un alt accident de circulaţie. Un tânăr, de 21 de ani, care circula fără permis de conducere, a pierdut controlul volanului şi a derapat de pe traseu. În consecinţă, o minoră de 13 ani, a murit, iar alţi trei şi conducătorul auto s-au ales cu diverse răni.

În aceeaşi lună, o altă nenorocire cumplită a fost înregistrată pe şoseaua Chișinău – Anenii Noi – Căușeni. Două maşini s-au ciocnit frontal. În consecinţă, un bărbat a ajuns pe partul de spital, iar o femeie şi ambii șoferi au murit pe loc. Printre decedaţi se numără şi
celebra bloggeriţă Ina Coffeina . Tânăra s-a numărat printre protagonistele filmuleţelor din cadrul proiectului Zâmberele.

Săptămâna trecută o fetiţă de nouă ani a fost lovită mortal în timp ce traversa strada regulamentar în faţa Şcolii de Arte din oraşul Ialoveni. Copila a nimerit sub roţile unui camion de mare tonaj la volanul căruia se afla un şofer de 64 de ani. În momentul tragediei, victima mergea la şcoală pentru a susţine examenul la vioară. În urma impactului, fetița a decedat pe loc.

loading...

Comments are closed.