Externe

Statul Islamic revendică atentatul sinucigaş împotriva şcolii militare din Kabul, Afganistan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaş care a vizat joi Universitatea afgană de apărare naţională, o instituţie de învăţământ superior situată în vestul oraşului Kabul, atacul soldându-se cu cel puţin şase morţi, relatează The Telegraph.

”Explozia a avut loc la prânz (ora 7,30 GMT), aproape de poarta de intrare în Universitatea Mareşal Fahim, la marginea şoselei”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Firdaws Faramarz. Atacatorul kamikaze, care mergea pe jos, ”a fost reperat de un soldat şi şi-a detonat încărcătura înainte de a-şi atinge ţinta”, a explicat el.
 
Potrivit celui mai recent bilanţ, şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, potrivit lui Faramarz. 
Atentatul, survenit la o oră când numeroşi cadeţi părăsesc instituţia în această perioadă de Ramadan, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit site-ul american Site, specializat în supravegherea grupărilor islamiste şi extremiste. SI a afirmat că a omorât ’50 studenţi militari.
 
Academia militară naţională afgană, înfiinţată în 2005, formează ofiţeri superiori ai armatei. O mare anexă a universităţii adăposteşte o bază ultrasecurizată cu numeroşi soldaţi ai NATO care îi instruiesc pe cadeţii afgani.
loading...

Comments are closed.