Actual

Statul se angajează să achite dobânzile pentru agenții economici ce iau credite în perioada stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a anunțat despre faptul că statul se angajează să acopere dobânzile bancare pentru agenții economici care iau credite în perioada stării de urgență, transmite Telegraph.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă după ședința de lucru a președintelui, premierului și speakerului Parlamentului RM.

„Am luat decizia să dăm un suport suplimentar pentru agenții economici. Îndemn agenții economici care spuneau că nu au resurse pentru achitarea salariilor să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi. O să acoperim dobânzile bancare pentru agenții economici care iau credite, în valoarea fondului de remunerare a muncii pentru trei luni. Deci, fie că au luat credit pentru achitarea salariilor, fie pentru mijloace circulate, dobânzile creditelor bancare pentru perioada următoare, până pe data de 31 decembrie 2020, vor fi acoperite de către bugetul de stat,” a conchis Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon anunță că indemnizația de 16 mii de lei va achitată tuturor angajaților de stat care s-au infectat cu COVID-19

loading...

Comments are closed.