Steagul Federației Ruse a fost furat de pe fațada Centrul rus de știință și cultură din Chișinău. Reacția Ambasadei ruse

 

De pe fațada Centrului rus de știință și cultură din Chișinău a fost furat steagul Federației Ruse. Precizările au fost făcute, pe 5 iunie, de reprezentanții Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, scrie Newsmaker.md

Ilegalitatea, potrivit ambasadei, a avut loc vinerea trecută.

„Pe două iunie, anul acesta, de pe fața clădirii Centrului rus de știință și cultură din Chișinău a fost furat steagul de stat al Federației Ruse. Cine și în ce scop a săvârșit acest act ilegal – vor trebui să afle organele de drept din Republica Moldova”, se arată într-o declarație a ambasadei.

„Ambasada așteaptă ca partea moldovenească să ia măsuri exhaustive pentru a investiga acest caz, să identifice și să tragă la răspundere infractorii”, se mai arată în declarația oficialilor ruși.

NM a cerut mai multe detalii de la Poliția Republicii Moldova. Deocamdată nu am primit un răspuns.

În acest context amintim că în noaptea de 24 februarie 2023, o persoană necunoscută a aruncat cu vopsea roșie peste Centrul rus de știință și cultură din capitală. Și atunci, reprezentanții Centrului și-au exprimat speranța că „provocatorul” va fi pedepsit.

Total
0
Shares
Total
0
Share