Politic

Ștefan Gligor explică de ce vrea să devină Procuror General

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul din candidații înscriși la concursul de suplinirea funcției de Procuror General al Republicii Moldova, Ștefan Gligor, spune că-și dorește să ocupe această funcție pentru persoanele necunoscute care l-au îndemnat prin mesaje private să-și înainteze candidatura.

Gligor într-o postare de pe facebook, spune că are contracandidați cu mai multă experiență în domeniul dreptului penal și cu ani buni lucrați în sistemul Procuraturii, dar îi acuză pe aceștia că „s-au făcut că plouă când crima organizată își subordona instituțiile de stat, spăla zeci de miliarde de dolari, fura rezervele Băncii Naționale și organiza scheme de contrabandă în valoare de sute de milioane de euro”.

Eu știu că fără reabilitarea instituției procuraturii și o reformă cuprinzătoare și credibilă a autorității judecătorești, Moldova va rămâne ceea ce este acum – un stat corupt și sărac. 

Sunt conștient de faptul că asumarea acestei funcții este una din cele mai dificile și periculoase provocări din câte există în Republica Moldova și sunt convins de faptul că un procuror general capabil să facă față provocării și să contribuie la reformarea și reabilitarea procuraturii, cine nu ar fi acesta, poate și trebuie să fie identificat exclusiv din afara sistemului procuraturii”, a declarat Ștefan Gligor.

E o decizie luată inclusiv datorită insistenței oamenilor, pe care în mare parte nu-i cunosc personal, dar care mi-au scris în continuu în privat și în public și mi-au cerut să mă implic. 

Vreau să vă mulțumesc pentru susținere și să vă promit că indiferent de rezultatul acestui concurs eu voi face tot ce-mi stă în puteri să avem instituții integre și o țară prosperă”, le-a spus Gligor celor care îl susțin.

În mediul online a fost lansată și o petiție „Susținem Ștefan Gligor la funcția de procuror general” care a fost semnată de peste 1.000 de oameni.
Amintim că în concursul pentru suplinirea funcției de Procuror General, s-au înregistrat 20 de persoane. Lista integrală o găsiți aici: Lista Candidaților.

loading...

Comments are closed.