Alte știri

Stema şi drapelul satului Zăluceni, Florești, au fost confirmate prin decret prezidenţial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Satul Zăluceni din raionul Floreşti va avea stemă şi drapel. Decretul privind înregistrarea simbolurilor satului, semnat de Președintele țării, a fost publicat vineri, 30 iulie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Blazonul satului Zăluceni reprezintă un câmp de argint, cu o plasă de pescuit, neagră, şi semănat cu ochiuri de flori de pur, de purpură, o cruce recruciată verde, broşând. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată albă, cu o orlă diminuată purpurie, purtând în mijloc o cruce recruciată verde.

Zăluceni este un sat și comună din raionul Florești. Satul are o suprafață de circa 1.15 kilometri pătrați, cu un perimetru de 6.36 km. Zăluceni este unicul sat din comuna cu același nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624, când Radu Mihnea voievod întărea hatmanului Miron Barnovschi satul Zaluceni din ținutul Sorocii. În 1628 deja Miron Barnovschi voievod trimite pârcălabul de Soroca pentru a cerceta hotarele unor sate, printre care și Zăluceni. În 1646 satul Zăluceni din nou este amintit într-un document de hotărnicie de la Vasile Lupu voievod.

loading...

Comments are closed.