STOP FALS! Din 2017 încoace, NU a fost stopată activitatea nici unei instituții de învățământ din țară – punctează Monica Babuc!

STOP FALS, Nu a fost stopată activitatea nici unei instituții de învățământ din țară, punctează Monica Babuc, ministerul educatiei republica moldova, pdm fapte nu vorbe, dezinformare presa chisinau, scoli moldova, elevi profesori maia sandu 
 

Minista Educației, Monica Babuc, avertizează că ne confruntăm din nou cu dezinformări ale opiniei publice din partea instituțiilor media.

Ca urmare a știrilor false apărute recent în presă, doamna Babuc reitereză foarte clar următorul aspect: după anunțarea moratoriului asupra închiderii școlilor, nu a fost stopată activitatea nici unei instituții de învățământ din țară. 

“În primul rând, autorii articolului fac confuzia între termenii „an calendaristic/bugetar” (ex. 2017) și „an de studii” (ex. 2017-2018). În 2017, până la anunțarea moratoriului, au fost închise 32 de instituții, 10 au fost transformate în filiale, iar 5 au fost raportate greșit de Soroca ca și cum ar fi închise, dar de fapt activează și în prezent”, a explicat ministra. 

Totodată, trebuie să ținem seama de procesul de reorganizare a instituțiilor de învățământ în filiale. Astfel, acestea își pierd statutul de persoană juridică, dar rămân să activeze în aceeași localitate, în aceeași clădire, cu cadrele didactice elevii pe care îl aveau și până atunci.

Să ne amintim și următoarele:
– Monica Babuc a preluat portofoliul MECC odată cu HG din 26.07. 2017;
– ca ministră în acest domeniu, ea a făcut o analiză complexă asupra rețelei instituțiilor de educație;
una din primele inițiative a noii conduceri a fost instituirea unui moratoriu pe închiderea școlilor;
la 17 octombrie 2017 a fost anunțat moratoriul asupra închiderii școlilor;
de la anunțarea moratoriului și până în prezent au fost redeschise 3 școli (Școala Primară s. Țepilova, r. Soroca; Școala Primară s. Fîrlădeni, r. Hâncești; Gimnaziul s. Onești, r. Strășeni).

Total
0
Shares
Total
0
Share