Politic

Stop Fals: Directorul Promo-LEX confirmă că Vlad Plahotniuc a fost la secția de vot în data de 24 februarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, s-ar fi prezentat la urne pe data de 23 și nu pe 24 februarie, în ziua votului, au transmis unele surse media din Republica Moldova care au făcut trimitere la faptul că imaginile video publicate pe youtube, în care liderul PD și fiul său își exercită dreptul la vot, indică data de 23 februarie.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, consideră că știrea respectivă este „cea mai haioasă gafă media din ultimii ani”, transmite Ziarul Național.md

„În legătură cu știrea de mai jos, așteptam încă puțin timp să mai publice unele surse media, care de obicei preiau Fake News-uri de genul asta, după care vom da detalii despre, probabil, cea mai haioasă gafă media din ultimii ani. Până acum au difuzat-o Pro Tv, TV8, Jurnal și alte surse media”, a scris Gămurari pe Facebook.

Directorul de programe de la Asociația „Promo-Lex”, Pavel Postică, a spus pentru Ziarul Național că Vlad Plahotniuc a votat la 24 februarie și nu cu o zi înainte. Postică a menționat că Asociația „Promo-LEX” a avut observator la secția de votare unde s-a prezentat Plahotniuc cu fiul său, iar acesta a confirmat că democratul a votat în dimineața zilei de 24 februarie.

Imaginile postate pe canalul Partidului Democrat de pe Youtube arată data de 23 februarie. Acest lucru se explică prin faptul că  serverele YouTube sunt în California, iar diferența de fus orar e de zece ore comparativ cu R. Moldova. Astfel, tot ce se încarcă pe YouTube până la ora 10.00 în R. Moldova, apare cu data zilei precedente.

loading...

Comments are closed.