Alte știri

STOP FALS // Hotărârea CEC-ului cu permisiunea tragerei la răspundere penală a lui Cavcaliuc nici n-a existat

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Justiția confirmă caracterul abuziv al procurorilor față de Cavcaliuc.” De această părere sunt membrii partidului PACE. Potrivit lor, decizia  CSJ este justificată iar Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au recunoscut că așa-zisul acord de tragere la răspundere penală a lui Gheorghe Cavcaliuc nu este o decizie a CEC ci este vorba despre o informație și reflectă opinia președintelui CEC, Dorin Cimili.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Conform situației de la ziua de astăzi, nu există o decizie a CEC prin care să fie permisă cercetarea penală a președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc”, se arată într-un comunicat de presă emis de PACE.

Potrivit PACE, declarațiile făcute anterior de procuratură sunt bazate pe interpretarea eronată a poziției președintelui CEC, nu a Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, partidul PACE va sesiza astăzi Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Misiunea OSCE în Moldova, Misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, Asociația Promo-LEX, observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor parlamentare despre caracterul vădit tendențios și părtinitor al activităților de urmărire penală, desfășurate de Procuratura raionului Sângerei în raport cu Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa, dar și a membrilor formațiunii.

Amintim că, anterior, partidul s-a confruntat și cu tergiversarea intenționată din partea unei bănci comerciale a deschiderii contului electoral. Scopul acestor acțiuni, în opinia membrilor PACE, este de a bloca întâlnirile candidaților partidului PACE cu alegătorii, în contextul în care popularitatea formațiunii politice crește permanent.

loading...

Comments are closed.