Editoriale

#StopFals! Anatol Durbală părăsește Jurnal TV & Moldtelecom bruiază emisiunea Politica de la TV8

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fenomenul știrilor false (fake news) în Republica Moldova ia amploare! De aceea trebuie să combatem acest flagel.

Azi a apărut pe site-ul Presa independentă așa știre „ULTIMA ORĂ | ANATOL DRUBALĂ PĂRĂSEȘTE JURNAL TV!!! CE L-A DETERMINAT SĂ FACĂ ACEST PAS”. Imediat știrea a început a deveni virală pe facebook. În scurt timp însă, Anatol Durbală a reacționat „NU PLEC DE LA JURNAL! TOT CE SCRIE AICI E MINCIUNĂ!”.

Un alt caz de manipulare s-a produs ieri seara pe site-ul tv8.md, unde a apărut așa informație: „Transmisiunea emisiunii Politica – bruiată, în timp ce invitații discutau despre dezvăluirile lui Proca”. Știrea la fel s-a dovedit a fi falsă! Compania Moldtelecom a dezmințit orice fel de implicare în bruierea semnalului postului TV8.

Site-ul de monitorizare a presei online din Republica Moldova #StopFals condamnă fenomenul fake news și cere tuturor surselor de informare în masă să respecte condul deontologic al jurnalismului. La fel cere Presei independente și celor de la TV8 să nu mai dezinformeze opinia publică! Acest flagel este un atac direct asupra democrației din țara noastră și împedică procesul de integrare europeană.

sursa: stopfals.com

 

loading...

Comments are closed.