Stop Fals: Coaliția de guvernământ de la Chișinău nu intenționează să realizeze reforme reale

stop fals, presa manipuleaza, moldova, newsmaker, independent.md, unimedia, zdg.md, tv8. pro tv
 

Directorul departamentului de informații naționale al SUA, Dan Coats, a făcut umătoarea declarație cu referire la guvernarea de la Chișinău:

“Coaliția de guvernământ aparent pro-europeană a Republicii Moldova – dacă nu va fi învinsă în alegerile planificate în Noiembrie – probabil va încerca să reducă influența Rusiei și să mențină o foaie de implimentare a reformelor Europene, evitând în același timp schimbările care ar putea deteriora puterea deținută de coaliție. Actualul Guvern moldovean, probabil va continua să pună în aplicare Acordul de Asociere al Moldovei cu UE împotriva voinței președintelui Pro-rus și sprijinit de ruși Igor Dodon. Discuțiile de soluționare a problemei separatististe din regiunea Transnistriană vor continua, însă progresul probabil va fi limitat la mici soluții”, a spus Dan Coats.

Cu toate acestea, unele surse mass-media de la Chișinău au dat această informație cu titlu manipulatoriu. Spre exemplu UNIMEDIA a scris: “Coaliția de guvernământ de la Chișinău nu intenționează să realizeze reforme reale”. Dacă recitim cu atenție ceea ce a spus Directorul departamentului de informații naționale al SUA, observăm că acesta nu a făcut asemenea declarație precum a scris unimedia.info.

Mai mult, și alte surse din presa online de la Chișinău au manipulat exact la fel opinia publică. Iată cum a relatat acest subiect NewsMaker:

stop fals, newsmaker.md manipulare, dezinformare, jurnalisti coruptiPortalul de știri noi.md de asemenea a preferat să facă o știre falsă:

stop fals, noi.md, presa manipuleaza, sua moldova rusia, stiri externeȘi Radio Orhei a manipulat printr-un titlu tendențios referitor la declarația Directorul departamentului de informații naționale al SUA, Dan Coat, despre guvernarea din Republica Moldova:

stop fals, radio orhei, stire falsa, dezinfromare, propagandaIndependent.md în genere a scris: “Coaliția de guvernare din Moldova nu se pregătește de realizarea unor reforme reale în țară, nici măcar în cazul victoriei în alegerile de la finele acestui an. Această opinie aparține directorului Serviciului Național de Inteligență al SUA, Daniel Coats”, ori deja am văzut că Daniel Coats nu a făcut o asemenea declarație, lucru care demonstrează că portalul de știri independent.md face propagandă cu bună știință.

stop fals, independent.md, manipulare, stiri false, miniciuni, propaganda, moldova rusia, renato usatiiAceastă informație falsă publicată pe 5 surse media denotă că am asistat azi la o campanie de dezinformare a opiniei publice în Republica Moldova, o campanie de manipulare regizată din umbră. STOP FALS!

Total
0
Shares
Total
0
Share