Alte știri

StopFals! Proprietarii automobilelor înregistrate în Republica Moldova NU au nevoie de Carte Verde pentru a merge în Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul de Externe a autoproclamatei republicii Transnistria a comentat schimbările din legislația locală privind asigurarea obligatorie a unităților de transport. Autoritățile așa zisei Republicii Transnistria au negat zvonurile din presa de la Chișinău cu privire la faptul că va fi nevoie de a procura Cartea Verde pentru a vizita republica separatistă.

Obligația de a procura polița de asigurare a așa numitei republici Transnistria nu se răspândește pentru proprietarii automobilelor înregistrate în Republica Moldova, care la rândul lor sunt asigurate de companiile din țara noastră. Ministerul de Externe de la Tiraspol a dezmințit astfel știrile false tirajate de mai multe instituții de presă de la Chișinău, care au dat știri cu titlul de obligațiune a achiziționării unei asigurări Carte Verde pentru proprietarii automobilelor moldovenești în cazul în care ajung pe teritoriul din stânga Nistrului, transmite NovostiPMR.

În cazul rezidenților Republicii Moldova este în vigoare un acord comun de a accepta polițele de asigurare în concordanță cu Protocolul semnat „Mecanismul de colaborare în domeniul asigurării subiectelor dintre Republica Moldova și autoproclamata Republică Transnistreană”.

Amintim că mai multe instituții de presă de la Chișinău au scris că proprietarii autoturismelor înmatriculate în Republica Moldova vor fi nevoiți să cumpere poliță de asigurare transnistreană în cazul în care vor merge în stânga Nistrului.

loading...

Comments are closed.