#StopFals: Topul știrilor false publicate de Alina Radu în Ziarul de Gardă

presa independenta, presa din moldova, presa libera, libertatea presei, api, asociatia presei din moldova, mass media, presa chisinau,manipulare moldova, propaganda, stop fals, alina radu, ziarul de garda, pamflete moldova,
 

Proiectul jurnalistic de combatere a știrilor false denumit “Stop Fals” a făcut o nouă investigație prin care a demonstrat că publicația Ziarul de Gardă tirajează fake-newsuri pe care le ascunde după termenul de pamflete. Mai jos vă prezentăm mini investigația realizată de cei de la Stop Fals. care demonstrează că Alina Radu și Ziarul de Gardă intenționat manipulează pentru a face propagandă în favoarea sau defavoarea cuiva.

După cum știu toți cititorii noștri, scopul primordial al proiectului StopFals este de a combate știrile false și de a învăța cetățenii noștri să filtreze informațiile false de cele reale. Există surse de informare care reușesc cu brio să camufleze fake-news-urile de știrile reale, prin diversificarea acestora și combinarea eficientă a acestora.

Una din sursele care tirajează știri false este Ziarul de Gardă. Un portal de știri care se poziționează a fi unul independent, de investigații, dar cu toate acestea este vizibilă un curent clar împotriva guvernării actuale. Totodată, pe aceiași sursă de știri putem observa lipsa oricăror articole împotriva celor două partide de opoziție care formează blocul electoral ACUM (PAS și PPDA).

Există o categorie pe acest site, care se numește „pamflete”. Articolele din această categorie au titlul tendențioase și informații false. Mai jos, vă prezentăm 10 articole defaimatoare la adresa politicienilor din Republica Moldova, preponderent exponenți al Partidului Democrat. În mare parte, politicienii despre care scriu „pamflete” cei de la Ziarul de Gardă sunt oponenți al blocului ACUM. Deci, putem cataloga aceste articole ca fiind o tentativă de propagandă politică.

Menționăm că în cadrul unui interviu, fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a declarat că Ziarul de Gardă este unul din portalurile de știri ce sunt alimentate financiar din miliardul furat. Acesta a destăinuit că pentru un articol de spălare a imaginii lui Veaceslav Platon, Alina Radu cere suma de 300 de euro.

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/toate-satele-din-moldova-il-vor-avea-cetatean-de-onoare

 

1fgt65u78

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/plahotniuc-va-merge-la-dezbateri-televizate

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/100-de-ani-de-inchisoare-pentru-maturile-de-la-criva

4

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/tutu-la-inchisoare-antrenamente-la-racoare

5

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/omul-invizibil-candidatul-democrat-la-primarie

6

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/tukerberg-lanseaza-un-proiect-in-moldova-vine-si-tesla-din-cosmos

7

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/candidatul-si-candiluatul-pd-la-primaria-chisinau

8

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/plahotniuc-va-deposeda-taranii-de-sapele-de-lemn

9

https://www.zdg.md/editia-print/diverse/circ-in-tramvai/dodon-si-plahotniuc-la-un-spectacol-de-halloween-cu-artificii

Total
0
Shares
Total
0
Share