Alte știri

Strada Miron Costin va fi reabilitată. Ce prevăd și cât vor dura lucrările de reparație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au început lucrările de reparație ale străzii Miron Costin din sectorul Râșcani al capitalei, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe parcursul zilei de astăzi,  se desfășoară asfaltarea a carosabilului în perimetrul str. Florilor – bd. Moscova, ce  prevede renovarea a 5700 m² de drum.

Reabilitarea integrală a străzii Miron Costin, cu o suprafață de 16 mii m2, va fi finalizată la sfârșitul lunii mai, anul curent, bugetul alocat în acest scop fiind de 7 milioane de lei.

Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo”, iar proiectul de reabilitare constă în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, reabilitarea trotuarelor, montarea bordurilor noi, precum și amenajarea locurilor de parcare.

De asemenea, în această perioadă mai au loc lucrări de reparație pe următoarele artere: str. Ion Inculeț, str. Nicolae Testemițanu și Ion Pelivan. De asemenea, sunt în desfășurare și lucrările de reabilitare a zonelor pietonale de pe străzile: bd. Moscova, bd. Mircea cel Bătrân, str. N. Zelinski și M. Sadoveanu.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că intervențiile curente pe străzile din capitală vor contribui la dezvoltarea infrastructurii drumurilor din oraș. „Sunt lucrări necesare, pe care chișinăuienii le așteaptă de mai mulți ani”, a precizat edilul.

Se menționează că muncitorii antrenați în lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere respectă măsurile de protecție și regulile stabilite pe timp de pandemie.

Citește și: Primăria municipiului Chișinău a semnat un acord de cooperare cu Fondul de investiții RK

loading...

Comments are closed.