Străinul împușcat în sectorul Rîșcani ar fi fost un criminal care se ascundea la Chișinău sub pretextul depunerii unei cereri de azil, căutarea prin INTERPOL fiind întreruptă

Străinul împușcat în sectorul Rîșcani ar fi fost un criminal care se ascundea la Chișinău sub pretextul depunerii unei cereri de azil, căutarea prin INTERPOL fiind întreruptă. Informația a fost confirmată de către Poliție.

“Cu referire la omorul comis astăzi în sectorul Rîșcani al capitalei, Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar.

Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală.

Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

Îndemnăm la calm cetățenii, la moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”, este comunicatul Poliției.

Astăzi, în sectorul Rîșcani al capitalei a fost comis un omor. Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana de origine străină în care s-a tras a decedat.

Recent, autoritățile din Franța a dispus inițierea unei cauze penale cu privire la fraudarea sistemului INTERPOL de către angajații structurilor de stat din Republica Moldova. În acest dosar au fost reținuți șeful INTERPOL Moldova, șeful Inspectoratului General pentru Migrație, precum și alte persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share