STRĂȘENI // Aproape 60 de salcâmi albi, tăiați ilegal. Făptașul a fost găsit

 

Pădurea din gestiunea Primăriei satului Pănășești, raionul Strășeni, a rămas fără 57 de salcâmi albi. Arborii au fost tăiați ilegal de către un locuitor al raionului, care a fost identificat și amendat. Acesta va trebui să achite și prejudicii cauzate mediului. Despre ilegalitatea din Strășeni au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Potrivit instituției, „cazul grav de tăiere ilegală a 57 de arbori de specia salcâm alb” a fost descoperit de inspectorii de mediu din Strășeni.

Cazul a fost depistat în pădurile din gestiunea Primăriei satului Pănășești, raionul Strășeni, regiunea „Râpa la Ciobanca”.

Responsabilul de paza pădurilor din gestiunea Primăriei Pănășești a declarat că ilegalitatea a fost comisă de persoane necunoscute, la începutul anului 2023.

„Aceștia au extras ilegal aproximativ 4,0 metri cubi de lemn, iar prejudiciul estimat se ridică la suma de 1503 lei”, au relatat reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Instituția a menționat că polițiștii și inspectorii de mediu l-au găsit pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Ciobanca, raionul Strășeni.

„În privința acestuia, a fost demarată o cauză contravențională în baza articolului 122 alineatul (1) al Codului Contravențional. Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5000 de lei. (…) Contravenientului i s-a solicitat, de asemenea, să achite suma de 1503 lei, reprezentând prejudiciul cauzat mediului prin tăierea ilegală”, au adăugat cei de la Inspectorat.

Total
0
Shares
Total
0
Share