SUA afirmă că China va fi pregătită să invadeze Taiwanul până în 2027

Amiralul John Aquilino, șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, a declarat că China își construiește arsenalul militar și nuclear și va fi pregătită să invadeze Taiwanul până în 2027, scrie Bloomberg.

Potrivit amiralului, totul indică asupra faptului că Armata Populară de Eliberare a Chinei, urmează directiva liderului chinez Xi Jinping de a fi gata să invadeze Taiwanul până în 2027.

„Acțiunile Armatei Populare de Eliberare a Chinei indică capacitatea de a respecta calendarul dorit de Xi pentru unificarea Taiwanului cu China continentală prin forță, dacă i se ordonă să facă acest lucru”, a declarat Aquilino în cadrul Comitetului pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanților.

El a subliniat că, în ciuda problemelor economice ale Beijingului, bugetul oficial de apărare a crescut cu 16% în ultimii ani, la peste 223 de miliarde de dolari.

Amiralul a adăugat că, în cei trei ani de când a preluat comanda, Armata Populară de Eliberare a Chinei a adăugat peste 400 de avioane de luptă și peste 20 de nave de război mari, iar din 2020 și-a dublat și stocul de rachete balistice și de croazieră.

După cum notează Bloomberg, bugetul de apărare al Chinei este încă mai mic decât cel al Statelor Unite. Luna aceasta, președintele Joe Biden a propus un buget al Pentagonului de 850 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2025.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share