Externe

SUA au ucis 300 de ruși în Siria, a declarat Mike Pompeo în Congresul SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul american de stat Mike Pompeo a menționat, joi, în timpul unei audieri în Congres, că SUA ar fi ucis 300 de ruși în Siria, care reprezentau o amenințare la adresa Americii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Mike Pompeo a fost întrebat insistent de mai mulți senatori democraţi despre scandalul „primelor ruseşti”, recompense despre care a scris mai întâi presa, citând surse din rândul serviciilor secrete ale SUA.

Preşedintele Donald Trump pare că încearcă să ocolească acest subiect şi a declarat săptămâna aceasta că nu a abordat această temă nici în recentele sale discuţii telefonice cu Vladimir Putin.

Aceştia din urmă au insistat însă asupra atitudinii preşedintelui Trump. „Nu cred că există vreo îndoială în spiritul tuturor oficialilor ruşi, inclusiv Vladimir Putin, asupra faptului că Statele Unite se aşteaptă ca ei să nu ucidă americani”, a răspuns secretarul de stat. Și pentru a aduce un argument în plus, Mike Pompeo a adăugat: „Pot să vă asigur că cei 300 de ruşi care erau în Siria, care au ameninţat America şi care nu mai sunt pe această lume înţeleg de asemenea acest lucru”.

Șeful diplomației americane nu a dat detalii despre incidentul la care s-a referit, dar au existat relatări în presă despre raiduri aeriene în care au fost ucişi numeroşi mercenari ruşi şi sute de luptători sirieni pro-guvernamentali, în februarie 2018, în apropierea oraşului sirian Khasham. Potrivit cotidianului New York Times, care a dezvăluit afacerea „recompenselor ruseşti” din Afganistan, Moscova ar fi încercat probabil să răspundă în acest fel acelor raiduri.

loading...

Comments are closed.