Succese economice la export: Moldova sporește livrările de mere către Arabia Saudită

mere, cinci producători din Cunicea au construit o cameră frigorifică pentru păstrarea fructelor, fermieri moldova, liviu volconovici, guvernul filip, start up, afaceri de succes

Moldova își crește livrările de mere către Arabia Saudită. Astfel, la sfîrşitul anului 2018, în portul Jeddah (Arabia Saudită), a sosit un nou, al treilea la număr, container trimis cumpărătorilor din această ţară de către grupul moldovenesc de întreprinderi horticole Select Fruit din regiunea Floreşti.

Reprezentantul grupului a remarcat că acest lot de export include mere de soiurile Golden, Granny Smith, Red Chief și Fuji Kiku. Destinatarul este foarte mulțumit de calitatea produselor, care, în zilele următoare, vor fi vîndute cumpărătorilor finali.
 

Cel de-al treilea lot de mere livrat din Moldova către Arabia Saudită a fost transportat urmînd un traseu nou, mai scurt și mai drept. În consecință, dacă livrarea către destinatari a primelor două containere a durat 21 de zile, cel de-al treilea a ajuns la destinație în doar 8 zile de la data expedierii.

Asociația Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct, din care fac parte cofondatorii grupului Select Fruit, notează că livrarea pe o rută mai scurtă a costat exportatorilor mult mai scump decît livrările anterioare, totuşi era ceva ce „merită ca un experiment”. Asociația de profil, alături de producători va continua să caute cele mai bune canale de export de mere spre țările din Orientul Mijlociu, în ceea ce privește prețurile și timpul / distanța.

Importatorii din Arabia Saudită au manifestat interes pentru merele moldovenești la standul expozițional al membrilor Asociației Moldova Fruct din timpul expoziţiei World of Perishable 2018 din Dubai, din luna octombrie, 2018.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share