Economic

Suedia va oferi 2,5 mln de euro pentru susținerea companiilor din R. Moldova conduse de femei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își va lărgi sprijinul pentru companiile din R. Moldova conduse de femei. Pentru asta, instituția va gestiona o finanțare nerambursabilă oferită de Guvernul Suediei în valoare de 2,5 mln de euro. Acordul care prevede acest lucru a fost semnat astăzi la Chișinău, informează MOLDPRES.

Fondurile vor fi destinate impulsionării programului ”Femei în afaceri” al BERD, care susține femeile antreprenoare în implementarea inovațiilor. Inițiatorii programului preconizează ca banii oferiți de Suedia să ajungă la circa o sută de femei din Moldova, care vor dori să-și lanseze sau să-și dezvolte o afacere.

Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei la Chișinău a declarat că scopul noii finanțări oferite de țara sa este de a asigura bunăstarea economică și dezvoltarea incluzivă în Moldova, prin promovarea participării femeilor în economia țării, dar și prin consolidarea competitivității companiilor conduse de femei, ceea ce va duce la creștere economică.

Angela Sax, șefa Oficiului BERD în R. Moldova a declarat în cadrul evenimentului că BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. Până acum instituția a investit peste 1,2 miliarde de euro în peste 120 de proiecte. Totodată, a sprijinit peste 750 de întreprinderi mici și mijlocii prin consultanță în afaceri.

Începând cu anul 2011, BERD a oferit asistență la peste 160 de femei antreprenoare prin intermediul Programului Femei în Afaceri, finanțat de asemenea de Suedia. Majoritatea femeilor implicate în program au înregistrat o creștere a vânzărilor, în medie cu 140%, în decursul unui an după încheierea proiectelor de consultanță. Mai mul de jumătate dintre acestea au mărit numărul de angajați, creând, în total, circa 500 de locuri de muncă.

loading...

Comments are closed.