Editoriale

Sugestie pentru „un altfel” de brad în Chișinău. Experiența orașului estonian Rakvere

Pinterest LinkedIn Tumblr

E decembrie în calendar și din nou principala temă de discuție devine bradul. Iar dacă până acum am avut brazi furați din PMAN, urât împodobiți sau cârniți, anul acesta am avut parte pentru câteva ore de un brad fără crengi. Motiv pentru care bradul a fost demontat, iar primarul general interimar Silvia Radu a promis că va cumpăra un nou brad, frumos, din banii proprii.

Dar ca și sugestie pentru Silvia Radu, ar fi experiența micului oraș din Estonia, Rakvere. Spre deosebire de obiceiul obișnuit de a tăia un brad pentru decorarea tradițională a orașului, consiliul local al orășelului Rakvere a adoptat o abordare inovatoare. Pentru prima dată, orașul Rakvere a atras atenția lumii cu un pom de Crăciun deosebit în anul 2014, când Teet Suur a proiectat un brad construit din deșeurile de la fabricile din oraș.

pom de Craciun

În 2015 de exemplu, Teet Suur, managerul de arte culturale al consiliului local, a proiectat și construit un brad din ferestre reciclate. De doar două zile au fost nevoie pentru ca „bradul” de 12 metri și 121 de ferestre colorate să fie ridicat.

În 2016, bradul din Rakvere a fost construit din lemn și rotițe gigantice, care se mișcă în propriul ritm, iar culoarea copacului se schimbă tot timpul.

loading...

Comments are closed.