Summitul EPC: Vizitatorii internaționali invitați să descopere cultura țării noastre

 

Summitul Comunității Politice Europene va aduce numeroase beneficii nu doar politice și economice, ci și culturale. Astfel, între 1-4 iunie, când delegațiile internaționale se vor afla în Moldova, vor fi organizate un șir de evenimente culturale – Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul Industriilor Creative, lansări de carte, expoziții – pentru a-i familiariza  pe vizitatori cu specificul cultural și cu valorile noastre naționale. Evenimentul este o oportunitate imensă pentru prezentarea potențialului nostru cultural, având în vedere faptul că sunt așteptate aproximativ 2 mii de persoane din 47 de state de pe continentul european.

Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Culturii: „Delegațiile care vin să ne viziteze vor să descopere țara noastră așa cum este. Ceea ce putem face noi mai bine este să promovăm autenticitatea, acele destinații care ne reprezintă și care pot genera interes turistic și după marele eveniment. În zilele de 1 și 2 iunie vor fi organizate mai multe evenimente culturale care să apropie străinii de valorile noastre culturale. Ca impact, toți cei care vor veni să scrie despre țara noastră vor deveni mesagerii Moldovei.”

Evenimentele de o asemenea anvergură conferă o mai mare atractivitate țării-gazdă. De asemenea, ele reprezintă o oportunitate excelentă pentru vizitatori să exploreze și să descopere noi destinații, aducând, astfel, un impuls semnificativ pentru industria turismului. De altfel, turismul este unul dintre cele mai dinamice sectoare economice ale Moldovei și e important să promovăm țara noastră ca o destinație turistică atractivă, susține secretarul de stat.

Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Culturii:Nu este simplu să investești în imaginea unei țări, iar Summitul EPC reprezintă o ocazie potrivită de a împărtăși cultura și de a comunica pozitiv despre Republica Moldova. Este esențial să demonstrăm această deschidere, ospitalitate, curiozitate de a intra în contact cu toți care vor veni, de a ne povesti istoriile și de a-și asuma, pentru câteva ore, rolul de „ghizi” ai țării.”

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Total
0
Shares
Total
0
Share