Alte știri

Superstiţii de Valentine’s Day: cum îți găsești dragostea vieții tale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este normal ca într-o sărbatoare care este asociata iubirii, cele mai multe superstiții sa fie legate de găsirea sufletului pereche sau a persoanei care îți este hărăzită. Vă prezentăm câteva dintre cele mai cunoscute superstiții și obiceiuri ale altor meleaguri din ziua Sfântului Valentin.

Danemarca – de Sfântul Valentin ghiocei presaţi sunt trimişi nu persoanei iubite, ci celor mai dragi prieteni.

În anumite ţări, există obiceiul ca femeile tinere să primească un cadou vestimentar de la un potenţial pretendent, cadou echivalent cu o cerere în căsătorie. În consecinţă, păstrarea sau refuzarea acestuia devin echivalente cu un accept sau un refuz al respectivei cereri în căsătorie.

Ţara Galilor – în vremuri de demult, cadoul ideal prin care îţi puteai manifestă dragostea era reprezentat de … linguri. Există obiceiul ca îndrăgostiţii să sculpteze linguri din lemn pe care le dăruiau persoanei iubite în ziua de 14 februarie.

Abia în 1537 ziua Sfântului Valentin a fost declarată în mod oficial sărbătoare de către regele Angliei, Henry al VIII-lea.

Alte superstiţii de Ziua Îndrăgostiţilor. 

  • Dacă vezi o veveriţă în acea zi, mare atenţie la bărbatul cu care te vei mărită. Se crede că va fi un bărbat zgârcit şi exagerat de econom.
  • În cazul în care vrei să afli cine va fi viitorul tău soţ, scrie numele pretendenţilor tăi pe bucăţi mici de hârtie pe care le înrolezi în interiorul unor bile de pământ sau lut. Da-le drumul în apă şi prima bilă care va ieşi la suprafaţă este cea care conţine numele viitorului tău soţ.
  • Dacă tai mărul în jumătate, numărul seminţelor pe care le găseşti în interiorul mărului îţi indică numărul copiilor pe care îi vei avea.
  • Dacă vei fi trezită din somn de sărutul unei persoane dragi în dimineaţa Sfântului Valentin, înseamnă că vei avea noroc în dragoste de-a lungul acelui an.
  • În dimineaţă Sfântului Valentin primul nume al persoanei pe care îl auzi la radio sau la tv sau îl citeşti în ziar va fi numele persoanei cu care te vei căsători.
loading...

Comments are closed.