Suprataxarea produselor moldovenești în Rusia, un fake: Moldova nu se află pe lista țărilor neprietenoase

Astăzi, a circulat o știre conform căreia vinurile și alte produse moldovenești ajunse în Rusia ar fi suprataxate cu 20%. Cu toate acestea, oficialii din Republica Moldova au demascat această informație drept o interpretare greșită a notei Ambasadorului Republicii Moldova la Moscova.

Ion Răuleț, Consilier al Biroului comercial-economic din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a clarificat că această măsură se aplică numai față de țările considerate neprietenoase, conform unei Hotărâri de Guvern a Federației Ruse emisă în 2022. Republica Moldova nu se regăsește pe această listă de țări neprietenoase.

”Această măsură (taxa de 20%) se aplică doar față de țările neprietenoase care se regăsesc în HG al FR nr. 430/2022. Atrag atenția, că Republica Moldova nu face parte din această listă și mai mult nu are nimic cu tensiunile din ultima perioadă”, a declarat Ion Răuleț.

Astfel, informația despre suprataxarea vinurilor moldovenești în Rusia este complet falsă și putea fi exclusă printr-o simplă căutare pe Google.

Este important să fiți atenți la sursele de informație și să verificați veridicitatea știrilor înainte de a le lua drept adevăruri absolute. Diseminarea de știri false poate avea consecințe serioase, de aceea este crucial să aveți grijă să vă bazați pe informații verificate și corecte.

Total
0
Shares
Total
0
Share