Politic

Șura și Nebunu s-au retras de pe scena OrheiLand. Ar fi fost intimidați să nu cânte la Orhei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile fac presiuni fără precedent asupra interpreților, pentru a zădărnici concertul de la Orheiland, scrie tv6.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Administrația Parcului familial de distracții Orheiland susține că există o presiune fără precedent din partea autorităților asupra artiștilor, astfel încât aceștia să refuze participarea la concertul programat pentru 15 ianuarie.
Interpretul Gabriel Nebunu a fost primul care a anunțat organizatorii despre refuz. În pofida faptului că artistul și-a confirmat inițial prezența, câteva zile mai târziu, el a refuzat invitația, invocând faptul că se află peste hotare și nu va reuși să ajungă la timp.

Potrivit organizatorilor concertului, acest lucru s-a întâmplat după ce, pe rețelele de socializare, a început o adevărată campanie de „hărțuire” asupra artistului, exercitată de către susținătorii PAS. În replică însă, unii internauți i-au acuzat pe artiști de „lașitate” și că nu-și respectă publicul.

După asta, pentru a-și justifica refuzul în fața organizatorilor, Nebunu a schimbat pentru mai târziu ora zborului. Într-un comentariu pentru TV6, Gabriel Nebunu a declarat însă că, nu a confirmat participarea la concert. În același timp, el a recunoscut faptul că a primit o mulțime de mesaje jignitoare ca să nu participe la concert. Interpretul a subliniat că regretă cele întâmplate și că a evoluat mereu în fața publicului orheian cu mare plăcere.

Mai târziu, și interpreta Mariana Șura a refuzat să participe la concertul de la Orheiland, din 15 ianuarie. Potrivit surselor TV6, ea ar fi primit apeluri cu amenințări de la ruda sa, președintele CA, Liliana Vițu, precum și de alți reprezentanți ai autorităților. Artista ar fi fost amenințată că va fi interzisă la toate posturile TV din țară, dar și la alte evenimente. Jurnaliștii TV6, nu au reușit să discute la telefon cu Vițu, pentru a obține un comentariu la subiect. Ea nu a răspuns nici la mesajele jurnaliștilor.

Mariana Șura însă a negat această informație, confirmând doar faptul că are o relație de rudenie cu Vițu.

Totodată, cântăreața a recunoscut că, în ultimele zile, a primit multe mesaje și apeluri de la numere necunoscute care o îndemnau să refuze participarea la concert, astfel că ea a fost impusă de circumstanțe să refuze, spunând că îi pare rău că a fost nevoită să „dezamăgească orheienii”.

Conducerea Parcului de distracții își exprimă regretul în legătură cu situația creată și constată că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Artiștii care acceptă să participe la evenimente sunt amenințați și chiar denigrați pe rețelele de socializare de către susținătorii partidului de la putere. Acum s-a întâmplat din nou, în ciuda faptului că spectacolul, programat pentru 15 ianuarie, dedicat închiderii sezonului de iarnă, nu este un eveniment politic sau de partid. În mod tradițional, astfel de concerte adună zeci de mii de oameni din toată țara și din străinătate, oamenii vin cu familiile în singurul parc din Moldova, unde toate distracțiile și atracțiile sunt gratuite.

Totodată, administrația Orheiland precizează că, spectacolul din 15 ianuarie va avea loc, indiferent de obstacole și, ca întotdeauna, vizitatorii și oaspeții, vor avea parte de multe surprize plăcute și momente de neuitat.

Potrivit conducerii parcului Orheiland, din 2018, acesta a fost vizitat de peste trei milioane de oameni. De-a lungul anilor, aici au susținut concerte sute de artiști autohtoni și vedete cu renume mondial din România, Rusia, Ucraina, Germania și alte țări.

loading...

Comments are closed.