Politică

Surse: Cel puțin 5 deputați din blocul ACUM nu vor vota pentru candidatul PSRM la funcția de Speaker! Cine sunt ei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin cinci deputați din blocul ACUM spun că nu vor vota nici nu pistolul la cap pentru candidatul PSRM la funcția de Președinte a Parlamentului. Despre acest lucru au comunicat surse din cadrul partidelor PAS și Platforma DA, scrie Vesti.md. 

Este vorba de deputații Lilian Carp, care anterior a făcut parte din Partidul Liberal, dar și despre Maria Ciobanu, fosta membră PLDM. Aceasta spune că nu va trăda moldovenii pro-europeni aduncând-o la putere pe pro-rusa Zinaida Grecianîi.

Între cei care se opun alianței blocului ACUM cu PSRM se regășeste și Iurie Reniță, fostul ambasador al Moldovei în România, dar și bine cunoscutul istoric Octavian Țîcu, cunoscut pentru comentariile sale politice la diverse posturi de televiziune. Cel de al cincilea deputat care nu dorește să o voteze pe Zinaida Grecianîi la conducerea Parlamentului ar fi Dinu Plângău, actualul lider la organizației de tineret din Platforma DA.

La moment aceste informații nu sunt oficiale, urmează pe parcurs să vedem deciziile acestor deputați făcute publice.

Membrii PAS și DA care se opun susținerii doamnei Grecianîi amintesc de evenimentele din 7 aprilie 2009. Atunci la putere erau comuniștii, iar Zinaida Grecianîi era în funcția de Premier. Ea a declarat public că era gată să ordone polițiștilor să tragă în tinerii protestarii de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.