Surse din cadrul Poliției de frontieră: Victor Țopa a vizitat Republica Moldova. Trecerea ILEGALĂ a frontierei de stat a fost asigurată de finul său Năstase

Andrei Năstase, Victor Țopa, Țopa a fost în Moldova, Republica Moldova, oligarh, Țopa, Jurnal TV, Poliția de Frontieră, Poliția, instante de judecata

Surse din cadrul Poliției de frontieră care au solicitat să le fie păstrat anonimatul ne-au informat că oligarhul Victor Țopa, nașul de cununie al actualului ministru de Interne, Andrei Năstase, a traversat recent ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova.

Victor Țopa a fost condamnat în anul 2011 la 10 ani de închisoare pentru șantaj, iar pe data de 19 septembrie 2016 la alți 9 ani de pușcărie pentru uz de fals și spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Tot în 2016 s-a dispus cumularea pedepselor, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis.

Conform legislației în vigoare a Republicii Moldova, Victor Țopa trebuia să fie reținut la vamă de către polițiștii de frontieră, dat fiind faptul că a fost condamnat la închisoare de către mai multe instanțe de judecată.

În acest caz, Andrei Năstase în calitate de ministru al Afacerilor de Interne și-a depășit atribuțiile de serviciu.

Amintim că oligarhul Victor Țopa l-a cununat pe Andrei Năstase după ce acesta din Procuror care ancheta un caz ce-l viza pe Țopa a ajuns să-i fie avocat.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share