Surse: Din nou cumătrism în Guvernul Sandu! Un apropiat al deputatului Alaiba, favorit pentru obținerea unei funcții importante

guvernul sandu, cumatrism moldova, nanasism, dumitru ciorici, stefan ciorici, secretar general guvern, mihai casapu, victor bodiu, dumitru alaiba

Un nou act de cumătrism în Guvernul condus de Maia Sandu. De data aceasta, funcția de secretar general al Guvernului, îi va reveni unui apropiat al lui Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din partea blocului ACUM.

Surse care ne-au comunicat despre această intenție, spun că în locul lui Mihail Casapu, în funcția de Secretar General al Guvernului va fi propus, Ștefan Ciorici, care a ocupat în trecut funcția de șef al Direcţiei pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

De data aceasta, lanțul rudeniei este un pic mai greu de descoperit, însă legătura dată există. Ștefan Ciorici, este nașul de cununie al lui Victor Bodiu, fost Secretar General al Guvernului până în 2014, care la rândul său, este nașul de cununie al deputatului din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba.

De menționat este faptul că, în perioada guvernelor Filat și Leancă, Dumitru Alaiba, Ștefan Ciorici și Victor Bodiu concomitent au activat în cadrul Cancelariei de Stat. Astfel, Bodiu era Secretar General al Guvernului, Ciorici a fost șef al Direcției pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova, iar Dumitru Alaiba a ocupat funcția de şef adjunct al Direcţiei politici, planificare strategică şi asistenţă externă a Cancelariei de Stat.

Într-un material tipărit de Timpul, în data de 10 martie 2014, pe vremea când Ciorici încă era angajat al Cancelariei de Stat, au fost publicate mărturii a unui măturător de la Guvern, care spunea că era înjosit de șef, fiind obligat să șteargă cu o cârpă praful de pe trotuare de către Ciorici. Bătrânul a mai spus că Ciorici impunea toți angajații să-i spună bună dimineață iar dacă acest lucru nu se întâmpla, se ajungea la înjosiri și insulte.

De menționat este faptul că, Ștefan Ciorici este tatăl co-fondatorului portalului de știri agora.md, Dumitru Ciorici.

Total
0
Shares
Total
0
Share