Surse: Maia Sandu s-ar teme să piardă pe circumscripțiile din țară și va reprezenta diaspora

maia sandu, partide de opozitie, bloc electoral comun, coalitie electorala, opozitie moldova, dmitri ciubasenco, partidul nostru, renato usatii

Liderul PAS, Maia Sandu, va alege să candideze în afara ţării, pe circumscripția Europa Occidentală, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit unor surse din interiorul formaţiunii, decizia se explică prin faptul că Maia Sandu nu este sigură că va câștiga în vreo circumscripție de pe teritoriul ţării, după ce mai multe sondaje, inclusiv interne, au arătat prăbușirea încrederii în ea și în formaţiunea pe care o conduce, scrie Actual.md

Aceleaşi surse mai spun că, iniţial, lidera PAS examina posibilitatea să candideze fie la Fălești, raionul său de baștină, fie la Strășeni, fie într-o circumscripție din Chișinău.

Cercetările sociologice realizate de colegii săi de partid și de ONG-urile afiliate PAS au determinat-o, însă, să nu-și încerce norocul în tara, ci să candideze peste hotare.

În acelaşi timp, notează sursele citate, Maiei Sandu nu-i plac vizitele în satele moldovenești, unde, spune ea, „lumea e prea întunecată și proastă”.

Un alt motiv pentru care Maia Sandu va candida pe o circumscripţie din exterior este că în afara ţării, candidaţii pot face comunicare pe reţelele de socializare.

Total
0
Shares
Total
0
Share