Alte știri

Sute de kilometri de gazoduct nou. Planurile „Moldovagaz” pentru următorii doi ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 695 kilometri de gazoduct se vor construi, moderniza sau repara capital până la anul 2022 inclusiv, cifrele respective figurând în Planul actualizat de dezvoltare a rețelelor de distribuție a gazelor naturale pentru anii 2020–2022, aprobat de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit unui comunicat al SA „Moldovagaz”, se vor construi peste 630 kilometri de gazoduct nou, dintre care peste 156 kilometri sunt rețele de gaze interrurale. În comparație cu cifrele inițiale din planul respectiv, acest indicator a crescut de peste trei ori.

Lucrările se planifică să fie efectuate în 158 de localități, cu un potențial de racordare a 9 000 până la 10 500 consumatori noi.

Majorarea lungimii rețelelor de gaze naturale cu peste 407 de kilometri se datorează extinderii lor în 79 de localități deja conectate la gaz, ceea ce va permite racordarea a peste 4,4 mii de consumatori noi. Extinderea este planificată ca urmare a adresărilor multiple, parvenite de la organele publice centrale și locale la întreprinderile sectorului de gaze.

Citește și: Urmează a doua licitație pentru gherete în urma căreia Primăria Chișinău ar putea câștiga mai multe milioane de lei

 

loading...

Comments are closed.