Talibanii au dat foc mai multor instrumente muzicale. Care este motivul invocat de autoritățile afgane

Ministerul moravurilor din Afganistan a dispus să se ardă mai multe instrumente şi echipamente muzicale confiscate în provincia Herat, pentru că muzica este ”imorală” și corupe, scrie News.ro

”Promovarea muzicii antrenează o corupere morală, iar a cânta muzică îi induce în eroare pe tineri”, a spus sâmbătă conducătorul Ministerului însărcinat cu Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului din provincia Herat, Aziz al-Rahman al-Muhajir.

Autorităţile talibane au impus neîncetat, după ce au preluat puterea în august 2021, legi prin care vor să impună respectarea viziunii lor austere a islamului, inclusiv interzicând muzica în public.

Pe rugul construit sâmbătă au fost făcute scrum echipamente muzicale luate în mare parte din săli de căsătorie din oraşul Herat.

Au fost arse o chitară, o armonică, două instrumente cu corzi şi o ”tabla”, un fel de tambur, dar şi boxe şi difuzoare.

În Afganistan, femeile sunt principalele vizate de cele mai dure reglementări ale Guvernului taliban. Acestea nu au voie să apară în public decât dacă îşi acoperă corpul şi faţa. Adolescentelor şi femeilor li se interzice accesul în şcoli şi universităţi, dar şi în parcuri, în hamam şi săli de sport.

Luna aceasta, mii de saloane de înfrumuseţare au fost închise în întreaga ţară. Autorităţile talibane consideră pensatul sprâncenelor prea costisitor și contrar islamului.

Total
0
Shares
Total
0
Share