Tânăr din Dondușeni, prins la Vamă cu 1 kilogram de droguri

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) investighează o schemă de contrabandă cu droguri sintetice, informează Telegraph.md

În această schemă este implicat un tânăr din raionului Dondușeni, în vârstă de 22 de ani, care a încercat să introducă ilegal în țară 1 kg de stupefiante.

Drogurile au fost depistate la postul vamal Palanca, cu ajutorul câinelui specializat al Vămii, la data de 24 februarie curent. Acestea erau ascunse sub o banchetă din autocarul rutei Odessa-Chișinău, în ambalaje din polietilenă transparentă. Substanța, sub formă de granule, reprezintă un drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”).

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În prezent, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS anchetează cazul pentru a stabili circumstanțele infracțiunii. În cazul în care va fi găsit vinovat, suspectul riscă riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Citește și: Recomandările Poliției de Frontieră în contextul epidemiei de coronavirus

Total
0
Shares
Total
0
Share