Tânăr în vârstă de 22 de ani, condamnat la 17 ani de închisoare pentru că și-a strangulat consăteanul cu un pulover

Procuratura raionului Glodeni anunță că, la data de 29 martie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a fost pronunțată sentința de condamnare a unui tânăr de 22 de ani, originar din raionul Glodeni, învinuit de omor intenționat comis cu deosebită cruzime.

De către acuzatorii de stat de la Glodeni, inculpatul a fost învinuit de faptul că, la data de 02 noiembrie 2023, aproximativ la ora 19:00, aflându-se în gospodăria victimei, care s-a dovedit a fi consăteanul său, în vârstă de 53 de ani, după ce împreună au consumat băuturi alcoolice, în procesul conflictului ce s-a iscat subit între el și victimă, i-a aplicat o lovitură cu palma în regiunea feței, de la care persoana a căzut la sol. După ce s-a ridicat, bărbatul l-a înjurat pe inculpat, fapt ce l-a înfuriat pe acesta. Din motiv de răzbunare, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, care se datora intoxicației alcoolice grave, (în sângele victimei fiind depistată concentrația de 3,75 g/1 de alcool), factor care a determinat incapacitatea ultimului de a opune careva rezistență și de a se apăra, s-a dezbrăcat de puloverul său, pe care l-a înfășurat în jurul gâtului victimei sub formă de laț și a ținut-o în asemenea mod aproximativ 20-30 minute, până la survenirea decesului în urma asfixiei mecanice prin strangulare.

Prin sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii și condamnat la 17 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Instanța a mai dispus încasarea de la inculpat, în contul statului, a cheltuielilor de judecată în sumă de 21 600,50 lei.

Măsura preventivă aplicată inculpatului sub formă de arest preventiv, a fost menținută, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share