Social

Tânărul care și-a bătut iubita și a lăsat-o să zacă în stradă, condamnat la 10 de ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tânărul care în iunie 2021, și-a bătut cu cruzime iubita și a lăsat-o să zacă în stradă, ulterior, femeia a decedat la spital a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința cu executare în penitenciar de tip închis, tânărului în vârstă de 22 de ani, originar dintr-un sat din raionul Criuleni.

Acesta este învinuit de săvârșirea infracțiunii de vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care au provocat decesul victimei, care s-a dovedit a fi o tânără în vârstă de 29 de ani, cu care se afla în relații de concubinaj.

Potrivit circumstanțelor cazului examinat, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, au administrat suficiente probe care confirmă vinovăția inculpatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Prin urmare, tânărul vizat este învinuit că, în iunie 2021, aflându-se în parcul din fața clădirii ,,Kenford”, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr.202, mun.Chișinău, ca urmare a apariției unui conflict cu victima, i-a aplicat ultimei multiple lovituri în diferite regiuni ale corpului, în rezultatul cărora aceasta a căzut jos fără cunoștință, după care inculpatul a părăsit locul comiterii faptei, lăsând victima să zacă la sol în stare inconștientă”, informează Procuratura.

Ulterior, victima a fost preluată și internată în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, iar în octombrie 2021, aceasta a decedat.

În cadrul administrării probatoriului, s-a constatat că, cauza decesului victimei a fost condiționată de trauma cranio-cerebrală închisă manifestată prin contuzie cerebrală gravă, fractura consolidată a coastelor, care au legătură cauzală cu decesul, prezintă pericol pentru viață și se califică ca vătămare corporală gravă”, precizează Procuratura.

Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ţinând cont de faptul că inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu şi a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiţii, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

„Remarcăm că, pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă”.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral și acțiunea civilă înaintată de către succesorul părții vătămate, în sumă de 100 000 lei cu titlu de prejudiciu moral, care urmează a fi încasată din contul inculpatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

loading...

Comments are closed.