Alte știri

Țara în care s-au format cozi la frizerii după relaxarea restricțiilor. Oamenii au stat în rând încă de la miezul nopții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua Zeelandă continua să relaxeze măsurile restrictive anti-COVID, cu mii de afaceri redeschise marți. În fața frizeriilor și a saloanelor de coafură s-au format cozi încă de la miezul nopții, scrie BBC, citata de Digi24.ro

Magazinele, cafenelele și parcurile publice s-au redeschis după ce țara a intrat într-o nouă etapă a relaxării restricțiilor anti-COVID, având în vedere că în ultimle trei zile nu s-a mai raportat niciun caz de infectare cu coronavirus.

Cetățenilor le este permis, din nou, să-și revadă familiile și prietenii, cu condiția ca grupurile să fie formate din maxim 10 persoane.

Şcolile vor fi deschise de la 18 mai, în timp ce barurile abia din 21 mai. În continuare, adunările de familie, fie că este vorba de nunţi sau de înmormântări, nu pot fi făcute în grupuri mai mari de 10 persoane. În ceea ce priveşte adunările la evenimente publice, fie că se desfăşoară în aer liber sau în spaţii închise, numărul maxim de persoane care pot participa este de 100.

„Însă cu toţii trebuie să mergem pe siguranţă. Trebuie să continuăm să ne comportăm ca şi cum virusul s-ar afla încă printre noi”, a avertizat Jacinda Ardern. „Poate că am câştigat câteva bătălii, dar un am câştigat încă războiul”, a adăugat premierul neo-zeelandez.

Cetăţenii neo-zeelandezi şi străini care intră în ţară de peste hotare vor continua să fie plasaţi în izolare timp de 14 zile sau în carantină dacă au simptome de infecţie cu COVID-19.

Până luni, Noua Zeelandă a înregistrat 1.479 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, pe seama căruia au fost puse 21 de decese.

Citește și: Los Angeles prelungește regimul de carantină pe încă trei luni

loading...

Comments are closed.