Externe

Ţările din UE pot folosi Paxlovid, pastila anti-Covid a Pfizer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ţările Uniunii Europene pot folosi Paxlovid, pastila anti-Covid a Pfizer, chiar dacă nu a fost terminată evaluarea completă a medicamentului în vederea autorizării, scrie mediafax.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pacienţii care riscă forme severe ale infecţiei ar trebui să înceapă tratamentul cu Paxlovid cât mai curând posibil după diagnosticare sau în termen de 5 zile de la debutul simptomelor, dar nu când au nevoie de oxigen suplimentar, a precizat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) într-un comunicat citat de Reuters.

Confruntată cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, autoritatea de reglementare a UE a luat măsuri similare cu pilula de la Merck în noiembrie. A recomandat să fie administrată în termen de cinci zile de la apariţia primelor simptome pentru a trata adulţii care nu au nevoie de suport de oxigen şi care riscă forme grave.

Datele publicate în această săptămână au arătat că pilula Pfizer a avut o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea împotriva Omicron, care se răspândeşte rapid.

loading...

Comments are closed.