Externe

Ţările din UE pot folosi Paxlovid, pastila anti-Covid a Pfizer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ţările Uniunii Europene pot folosi Paxlovid, pastila anti-Covid a Pfizer, chiar dacă nu a fost terminată evaluarea completă a medicamentului în vederea autorizării, scrie mediafax.ro

Pacienţii care riscă forme severe ale infecţiei ar trebui să înceapă tratamentul cu Paxlovid cât mai curând posibil după diagnosticare sau în termen de 5 zile de la debutul simptomelor, dar nu când au nevoie de oxigen suplimentar, a precizat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) într-un comunicat citat de Reuters.

Confruntată cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, autoritatea de reglementare a UE a luat măsuri similare cu pilula de la Merck în noiembrie. A recomandat să fie administrată în termen de cinci zile de la apariţia primelor simptome pentru a trata adulţii care nu au nevoie de suport de oxigen şi care riscă forme grave.

Datele publicate în această săptămână au arătat că pilula Pfizer a avut o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea împotriva Omicron, care se răspândeşte rapid.

loading...

Comments are closed.