Politic

Tatăl Dianei Crudu, noul secretar de stat al ministerului Agriculturii, s-a făcut cu 39 de terenuri noi, după două mandate de primar în Durlești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul primar al oraşului Durleşti, Nicolae Crudu, şi familia sa sunt proprietarii a 65 de terenuri, dintre care mai mult de jumătate au fost obţinute între anii 2007 şi 2014, adică în perioada când acesta ocupa funcția de primar, informează moldovacurata.md

Nicolae Crudu este tatăl Dianei Crudu, care astăzi a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

În anul 2015, Moldova Suverană scria că tatăl Dianei Crudu ar fi patronul corupției din orașul Durlești.

„Corupţia din Primăria Durleşti, care a fost şi este încă patronată de primarul Crudu Nicolae şi Victor Morgoci, preşedintele Comisiei Funciare  din Consiliul Local, şi care candidează pentru  un mandat de primar, i-a umplut de revoltă pe oamenii de bună credinţă din acest oraş. Este bine ştiut că preţurile terenurilor agricole sau ale celor intravilane din Durleşti sunt extrem de ridicate dată fiind şi vecinătatea localităţii cu Chişinăul. În acest context, nu este de mirare că s-au constituit o serie de reţele de corupţie, ale căror interese sunt atribuirea ilegală de terenuri unor persoane cointeresate, dar care nu sunt în drept să beneficieze de astfel de priorităţi.”, se spunea într-un articol semnat de Valeri Gorețki pentru Moldova Suvernă.

Diana Crudu este o antreprenoare și consilier local aleasă pe listele PLDM în Durlești care își va începe activitatea la minister de pe data de 20 august. Aceasta a ajuns în vizorul opiniei publice după ce anul trecut se plângea că nu are unde să-și vândă producția agricolă. Diana Crudu nu a vorbit niciodată cum a ajuns în posesia terenurilor agricole pe care le gestionează.

Casa lui Nicolae Crudu cu suprafața de 431 m pătrați , sursa foto: moldovacurata.md

Moldovacurata.md mai scrie că în declarația de avere din anul 2014, Nicolae Crucu declara două case şi un spaţiu comercial de producţie. O casă împreună cu acest spaţiu comercial au o suprafaţă de 431 metri pătraţi, iar cealaltă casă are 120 de metri pătraţi.

Vecinii spun că într-o casă stă primarul cu familia sa, iar locuinţa de alături o dă cu chirie.

„Camerele nu sunt mari, în schimb sunt multişoare. Le dă cu chirie demult, după ce a deschis magazinul, înainte de a deveni primar. Toţi cei care trăiesc acolo sunt tineri”, afirma una dintre vecine.

 

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.