Tauber, după ce a aflat că rămâne în arest: ”Este un abuz și împotriva poporului, nu doar a mea!”

 

Curtea de Apel Chișinău a decis, astăzi, ca vice-președintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, să rămână în arest până în data de 30 iunie. Potrivit avocaților formațiunii, decizia este neîntemeiată, deoarece nu are la bază dovezi care ar demonstra că politiciana ar planifica să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Sute de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au protestat astăzi, 15 iunie, în fața instanței, în susținerea politicianului.

Marina Tauber și-a exprimat dezamăgirea față de decizia magistraților și a subliniat că aceasta este fundamentată pe probe neîntemeiate:

„Este un abuz și împotriva poporului, nu doar a mea. Echipa lui Ilan Șor va demonstra că aceste acțiuni fac parte dintr-un joc murdar politic. Dacă Maia Sandu ne atacă atât de dur, înseamnă că noi creștem și suntem mai puternici. Și o să demonstrăm asta atunci când o să ajungem și la guvernare. Decizia Curții de apel Chișinău nu mă descurajează. Vom lupta în continuare.”

Potrivit Marinei Tauber, argumentul invocat de către procuror, potrivit căruia în libertate ar putea influența ancheta, este nejustificat.

„Toate materialele care constituie secret de anchetă au fost făcute publice la ședințele Curții Constituționale de către reprezentantul Guvernului, avocatul Eduard Digore, cu ajutorul Veronicăi Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție. De aceea, este absurd să afirmi că eu aș putea influența parcursul anchetei. Orice regim dictatorial are un sfârșit trist, și asta o așteaptă și pe Maia Sandu”, a menționat Tauber.

Avocatul Partidului „ȘOR”, Aureliu Colenco, a menționat că procurorii acționează abuziv în cazul Marinei Tauber.

„Nu a fost prezentată nicio probă de către procurori în privința faptului că Marina Tauber s-ar putea ascunde de organele de urmărire penală. Timp de 11 luni, ei nu au putut demonstra niciodată că politicianul ar intenționa să se eschiveze de la anchetă”.

Vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, le-a mulțumit susținătorilor Marinei Tauber pentru suport și loialitate.

„Încheierea respectivă demonstrează faptul că acuzațiile sunt desenate pe hârtie. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de Marina Tauber în aceste clipe grele. Oricine dintre noi ar putea fi în locul ei, în condițiile în care legea nu este respectată”.

Marina Tauber a fost reținută repetat, în data de 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău, de unde urma să zboare spre Tel Aviv, Israel. Procuratura Anticorupție a explicat atunci că politiciana „a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate”.

A doua zi, Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a decis ca Marina Tauber să fie plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile, după ce procurorii anticorupție au invocat „încălcarea restricțiilor impuse în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023”. Ulterior, pe 19 mai, magistrații au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu însă 20 zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share