1. Turcia

Ţinând cont de schimbările economice prin care a trecut Turcia în ultima an, acum moneda naţională – lira – poate fi cumpărată mult mai ieftin, astfel te poţi bucura de mai mult cu bani mai puţini. Oraşul Marmaris situat pe riviera turcă rămâne una dintre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din Europa ale anului.

Turcia

 

2. Bali

Foarte multe persoane deja au vizitat anul acesta celebra staţiune iar motivul este unul deloc suprinzător – stilul de viaţă sau nivelul de trai este destul de scăzut. De exemplu, un prânz pentru 2 persoane costă în medie 10 lire britanice.

Bali

 

3. Spania

Anul acesta preţutile din Spania au scăzut cu 2%, astfel ţara devine una dintre cele mai bune de vizitat privind raportul destinaţie – costuri.

Spania

 

4. Bratislava

Capitala Slovaciei a devenit una dintre destinaţiile ţintă pentru mileniali, scrie Gandul. Zborurile către capitală sunt destul de ieftine iar cheltuielile locale ajung să fie chiar şi cu 44% mai mici decât cele din Viena.

Bratislava

 

5. Porto

Oraş din Portugalia, este unul foarte bogat în ceea ce priveşte cultura locală şi restaurantele cu specific. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine oraşe din vestul Europei cu preţuri de până la 3 ori mai mici decât cele din Lisabona.

Porto

 

6. Islanda

Aceasta reprezinta una dintre cele mai vizitate destinaţii de către britanici ţinând cont că în ultimul deceniu procentul de cumpărare a monedei naţionale – coroana islandeză – a crescut cu până la 237%.

Islanda

 

7. Croaţia

Cu cele 1.000 de insule de vizitat şi multe obiective, Croaţia reprezintă una dintre cele mai bune destinaţii de vacanţă de vară din Europa.

Croația

 

8. Sudul Italiei

Unele dintre oraşele cele mai bune de vizitat din Italia este Matera, situat în sudul peninsulei, mai ales datorită preţurilor destul de mici comparativ cu alte oraşe ale ţării, dar şi datorită centrului cultural pe care îl reprezintă.

Italia

 

9. India

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Mahatma Gandhi, astfel încât pe parcursul întregului an vor fi numeroase festivităţi pentru celebrarea lui. Însă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru turişti este faptul că o cameră într-un hotel de nivelul mediu costă aproximativ 16 lire (britanice) pe noapte, iar mâncarea locală poate fi cumpărată şi la preţul de 1 liră.

India

 

10: Patagonia

Regiunea Patagonia se găseşte la graniţa dintre Chile şi Argentina şi reprezintă una dintre cele mai noi destinaţii potrivite pentru excursionişti – Ruta Parcurilor în care se regăsesc 17 parcuri naţionale. Iar anul acesta eclipsa solară din iulie poate fi văzută din această regiune.

PatagoniaCălătorie plăcută!