Alte știri

Temperaturile scăzute și avalanșele au luat viața la 17 oameni pe întreg teritoriul Europei în ultimele zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şi Europa Centrală și cea de Est se confruntă cu vreme rea. Temperaturile scăzute, însoțite de ninsori abundente și de avalanșe, au luat viaţa a 17 oameni.

Totodată, mai multe orașe germane rămân paralizate, iar școlile din sudul Italiei au fost închise. În judeţul Brașov, din România, sute de maşini şi tiruri sunt blocate, iar Aeroportul Internaţional Iaşi a suspendat toate zborurile, transmite Canal2.

Din cauza vremii nefavorabile, un accident grav s-a produs, noaptea trecută, pe Drumul Național 1, în apropiere de Brașov. Șoferul unei mașini a murit după ce a pierdut controlul volanului și a intrat în plin într-un autobuz cu 40 de călători. În aceeași zonă, circulația a fost blocată de mai multe automobile care au derapat. Se circulă cu greu în direcția Predeal, deşi utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea.

Bate vântul, deci e destul de mare zăpada. Deci dăm încontinuu, de dimineață fără oprire. Deci ninge, e și vântul care intensifică. Pe traseul asta fiind pădure, cam în jur se o oră se înfundă înapoi drumul. Ajunge la situația în care este acum, dau într-o oră trebuie să treacă iar utilajul”.

Aproape toată Europa Centrală și de Est se află sub zăpadă, unde ninsorile abundente și avalanșele au
provocat în total 17 decese.

Mai multe orașe din Germania se află de câteva zile sub nămeți. Pe alocuri, stratul de zăpadă ajunge și la 150 de centimetri.

Tot în Germania, vremea rea a luat viaţa unui băiețel de doar șapte ani. Acesta a fost strivit de o creangă care a cedat sub greutatea zăpezii.

Zăpada şi ninsorile au făcut o victimă şi în munții din Slovacia. Un schior a fost înghițit de o avalanșă. Salvatorii l-au găsit, însă prea târziu.

Tot o avalanșă a lovit un hotel aflat în Alpii elvețieni. Trei turiști au fost răniți ușor.

De asemenea, în mai multe localităţi din sud-vestul Serbiei a fost instituită stare de urgenţă. Sunt şcoli şi drumuri închise. Iar în Muntenegru, 3 oraşe de pe coasta Mării Adriatice au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni de zăpadă

loading...

Comments are closed.