Externe

Tensiuni Marea Britanie-Iran după sechestrarea unui petrolier britanic. SUA trimit trupe în Arabia Saudită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un petrolier sub pavilion britanic a fost sechestrat în apele Golfului de Gardienii Revoluției, susține televiziunea iraniană. Un al doilea petrolier, sub pavilion liberian, a fost reținut, dar i s-a permis apoi să își continue voiajul, informează The Telegraph.

Vasul Stena Impero se îndrepta spre Arabia Saudită, dar proprietarul spune că și-a schimbat brusc ruta spre Iran după ce ar fi fost abordat de mai multe ambarcațiuni mici, neidentificate și un elicopter, în strâmtoarea Ormuz.
 
Ulterior, armatorul nu a mai reușit să ia legătura cu echipajul format din 23 de marinari. La Londra s-a reunit comitetul guvernamental pentru situații de urgență pentru a discuta incidentul.
 
Agenția de presă afiliată Gardienilor Revoluției a anunțat că petrolierul Stena Impero a fost sechestrat pentru că a încălcat regulile de navigație, a oprit sistemul de localizare prin GPS și a ignorat avertismente repetate.
 
Tensiunile dintre Regatul Unit și Iran au crescut periculos la începutul lunii, când marina britanică a sechestrat un petrolier iranian bănuit că încalcă sancțiunile Uniunii Europene.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.