Termoelectrica are un nou director interimar, în urma demisiei lui Vasile Leu. Cine este acesta

Iurie Rozlovan este noul director interimar al Termolectrica. Acesta a fost prezentat cu puțin timp în urmă de ministrul Energiei, Victor Parlicov, scrie Radiomoldova.md

„Pe termen scurt trebuie să asigure intrare în sezonul rece si pregătirea pentru sezonul de iarnă, să avem căldură, energie, să nu avem sabotaj. A lucrat la Termocom, la Termoelectrica, cunoaște întreprinderea, stăpânește partea tehnică”, a spus Parlicov.

Noul șef de la Termoelectrica va trebui să facă și revizie în privința achizițiilor de la întreprindere și să verifice vânzările de active, a mai menționat ministrul.

„Dumnealui are mână liberă în tot ce ține de structură, echipă, ne așteptăm ca în maxim 2 săptămâni să vină cu o propunere de modificare a organigrame a întreprinderii, să-și aleagă echipa cu care vrea să meargă înainte și pentru care va purta răspundere personală”, a accentuat Victor Parlicov.

La rândul său, Iurie Rozlovan a declarat că sarcinile îi sunt clare și noua funcție este o provocare pentru el.

„În primul rând este pregătirea pentru sezonul de încălzire, sunt multe echipamente, trebuie de făcut toate verificările, în așa fel fel încât căldura să ajungă într-un mod cât mai corect”, a specificat Iurie Rozlovan.

Fiind întrebat dacă cazul cu păcura îngropată va fi investigat, noul șef al Termoelectrica a răspuns: *„bineînțeles trebuie să vedem ce s-a întâmplat”.

Fostul directorul general al SA „Termoelectrica”, Vasile Leu, și-a depus demisia.

Miercuri, în timpul ședinței de Guvern, premierul Dorin Recean a cerut demisia conducerii de la Termoelectrica, până la sfârșitul acestei săptămâni, după scandalul cu păcura. Potrivit șefului Executivului, situația este inacceptabilă. În primul rând, a spus Dorin Recean, îngroparea păcurii afectează mediul, iar în al doilea rând, acest lucru denotă o administrare neprofesionistă a întreprinderii Termoelectrica.

Total
0
Shares
Total
0
Share