Social

Tichetul de masă electronic a fost utilizat în premieră în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un angajat din Republica Moldova a procurat astăzi produse alimentare utilizând, în premieră, tichetul de masă pe suport electronic. Tranzacția a avut loc la un magazin din capitală, informează MOLDPRES.

Bărbatul a procurat alimente în sumă de 190 de lei. Din acești bani, beneficiarul a pus în coș pâine, lapte, biscuiți, cereale și suc. După ce și-a făcut alegerea, bărbatul doar a prezentat vânzătorului cardul de masă Up, a introdus codul PIN și a primit bonul de plată. „A fost prima experiență de a achita cu cardul. Este util și sper să aibă beneficii pentru economiile familiei”, a spus angajatul.

Dumitru Cozmolici, director general Up Moldova, unicul operator licențiat pentru serviciul de tichete de masă și pe suport electronic, a declarat că pe cardul de masă vor fi transferați lunar maximum 990 de lei, în funcție de numărul zilelor lucrătoare. Asta înseamnă că valoarea tichetului de masă pentru o zi este de 45 de lei. Din acești bani, utilizatorii pot procura doar produse alimentare. Achiziționarea țigărilor, a băuturilor alcoolice sau a altor produse nealimentare este interzisă.

Angajatorul este cel care decide dacă să ofere angajaților tichete de masă pe suport de hârtie sau în format electronic. Cozmolici a mai adăugat că majoritatea angajatorilor preferă cardul, pentru că este mai ușor de folosit.

Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale.

loading...

Comments are closed.