Alte știri

VIDEO // Țîcu, către Rizea: ”Regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Divergența de opinii între liderul PUN, Octavian Țîcu, și purtătorul de cuvânt al Partidului NOI, Cristian Rizea, a dus la un conflict verbal între cei doi candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, informează Zugo.md

Invitați la o emisiune de dezbateri electorale de la TV8, cei doi au exprimat opinii diferite cu privire la necesitatea Unirii R. Moldova cu România.

După un schimb de replici, Țîcu a declarat că formațiunea lui, în cazul în care va ajunge la putere, va face ca Rizea să fie extrădat în România, acolo unde ex-deputatul român a fost condamnat la închisoare cu executare.

Ulterior, liderul PUN a afirmat că regretă că este „într-o epocă în care nu poate să-i rupă maxilarul” reprezentantului Partidului NOI.

Țîcu l-a întrebat pe Rizea dacă știe câți soldați români au murit în timpul primului Război Mondial. „Au murit mulți”, i-a răspuns acesta din urmă.

„332 de mii. Pentru un ideal în care trăiți și dumneavoastră. Știți câți români au murit în al doilea Război Mondial?”, a mai întrebat Țîcu.

Rizea a pus la îndoială faptul că populația României și a Republicii Moldova și-ar dori Unirea, fapt ce l-ar fi deranjat pe liderul PUN.

„Dumneavoastră veniți aici și contestați idealul Unirii”, a afirmat Țîcu, spunând despre adversarul său că vorbește cu vocea Moscovei și că nu are memorie istorică.

În replică, Rizea a declarat că Unirea ar transforma Republica Moldova în sluga României și că elitele politice de la București nu-și doresc reunirea.

„Eu cunosc situația de acolo, am trăit în România și știu ce-și doresc la ora actuală. Nu mă puteți acuza că nu o știu. Dumneavoastră poate sunteți de bună-credință, dar situația e alta. Ei vor să acapareze R. Moldova și să ia mai multe subsidii de la UE, să-și extindă schemele și aici”, a spus ex-deputatul PSD din România.

„Ce pot să vă promit este că PUN vă va extrăda în România, ca să ajungeți acolo unde trebuie (n. r. – la închisoare)”, a mai spus Țîcu.

„Am unicul regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul individului”, a încheiat liderul PUN.

Citește și: ULTIMA ORĂ // PSRM susține demersul ministrului Agriculturii, în susținerea agricultorilor

loading...

Comments are closed.