Politic

Tinerii din PAS aleargă din urma carului: Cer ministrei Educației Monica Babuc un lucru pe care ea deja l-a inițiat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu o lună în urmă ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc anunța despre inițierea unei ample reforme curriculare, astfel încât să scoată povara numărului mare de discipline școlare de pe umerii elevilor, dar și cea privind numeroasele rapoarte de pe umerii cadrelor didactice. Înainte de a implementa acest proces, Babuc a inițiat consultări cu elevii și profesorii din mai multe școli din Republica Moldova.

Liceul Academiei de Științe a fost primul vizitat de Ministra Educației luna trecută, liceu calificat de Monica Babuc drept un exemplu pozitiv pentru reforma care urmează să fie implementată în toate școlile din Moldova.

„În cadrul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, elevii au în prezent 24 de ore/săptămână, față de 29-30 de ore/săptămână, cum se practică azi în celelalte instituții de învățământ. Cele 6 ore rămase sunt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat”, se spunea atunci în comunicatul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Astăzi, organizaţia de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS) a organizat un flashmob în fața Guvernului. Tinerii politicieni ghidați de Maia Sandu au depus o petiţie la Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în vederea reducerii numărului de discipline şcolare.

„Elevii au cerut ca planul-cadru pilotat în perioada 2013-2015 de către Liceul Academiei de Ştiinţe să fie desemnat în calitate de plan-cadru de alternativă. Totodată, elevii au solicitat crearea unui mecanism clar şi transparent prin care comunităţile şcolare ar putea decide implementarea acestui plan-cadru de alternativă”, au declarat pentru presă cei din PAS.

Conform lor, petiţia depusă la minister a fost semnată de 2 340 de persoane.

Amintim că Reforma Educației a fost inițiată de fosta Ministră a Educației în Guvernul Filat, Maia Sandu. Atunci s-au instalat camere de supraveghere în centrele de BAC și s-au închis școlile din satele cu puțini copii. În următorul guvern, mandatul de ministru a fost preluat de Corina Fusu. După ce ministerul Educației a fuzionat cu Ministerul Culturii în vara acestui an, în prezent Monica Babuc a preluat reponsabilitatea duce la capăt Reforma Sistemul Educațional din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.